Palgaläbirääkimisi pidav EVR Cargo koondab 44 töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EVR Cargo pani nurgakivi uuele veeremi värvi- ja pesutsehhile Tapa depoos.
EVR Cargo pani nurgakivi uuele veeremi värvi- ja pesutsehhile Tapa depoos. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Eesti Raudteelaste Ametiühing alustab septembris raudtee-kaubaveoettevõttega EVR Cargo läbirääkimisi uue kollektiivlepingu sõlmimiseks, millega ametiühing nõuab töötajatele 15 protsendilist palga ja lisatasu tõusu. Samas koondab ettevõte suve lõpuks 44 inimest.

«Oleme EVR Cargo juhtkonnaga kohtunud ja oma esimesed soovid välja käinud,» ütles raudteelaste ametiühingu juht Oleg Tšubarov BNS-ile, lisades, et algselt sooviti 30-protsendilist lisatasu tõusu, kuid lepitakse ka selle jagamisega lisatasu ja põhipalga vahel.

Samas tõi Tšubarov välja, et tõenäoliselt kujunevad läbirääkimised keeruliseks, kuna ettevõtte majandustulemused pole väga head ja kokku kuivanud kaubamahtude juures on keeruline töötajate palka tõsta.

Väliskeskkonna halvenemine on EVR Cargo viinud ka 44 inimese koondamiseni, kellest 35 on raudteetöötajad ja 9 peakontori töötajad. «Koondamisteated on kätte antud ja inimesed lahkuvad augusti lõpus,» ütles Tšubarov.

Raudteelaste ametiühing ja AS EVR Cargo allkirjastasid praegu kehtiva kollektiivlepingu 2013. aasta märtsis, millega lepiti kokku töötasu keskmiselt kuni 8-protsendiline tõus tagasiulatuvalt alates 1. märtsist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles