Trump palus venelastel Clintoni kirjakasti häkkida (2)

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Reuters / Scanpix

USA presidendikandidaat Donald Trump avaldas kolmapäeval lootust, et venelased häkivad sisse tema konkurendi Hillary Clintoni kirjakasti.

«Venemaa, kui sa kuulad, siis ma loodan, et sa oled võimeline leidma 30 000 puuduvat e-kirja,» sõnas Trump pressikonverentsil, vahendab New York Times. «Ma usun, et meie press on sulle väga tänulik.»

See üleskutse lisas ainest küsimusele, kas Venemaa on üritanud mõjutada USA presidendivalimisi. Ameerika luureagentuurid usuvad, et just Venemaa murdis sisse demokraatide arvutitesse.

Samal pressikonverentsil jättis Trump avatuks ka võimaluse, et lepib Krimmi kuulumisega Venemaa alla. Kui temalt küsiti, kas ta tunnustab Krimmi Venemaa osana, siis ta vastas: «Me vaatame seda.»

Trump hiljem üritas oma palvet hiljem pehmendada, lisades, et tegu oli palvega need e-kirjad föderaalsele juurdlusbüroole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles