Majandusvolinik: inimesed on seadnud Euroopa küsimärgi alla

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pierre Moscovici
Pierre Moscovici Foto: AFP/SCANPIX

Euroopa Liidu majandusvolinik Pierre Moscovici selgitas eile, miks Euroopa Komisjon otsustas mitte karistada Hispaaniat ja Portugali eelarvereeglite järjepideva eiramise eest.

Moscovici ütles Brüsselis reporteritele, et leebuse kasuks otsustati mõlemat riiki ees ootavate majanduslike väljakutsete tõttu praeguses keerukas keskkonnas.

«Isegi sümboolsed sanktsioonid poleks aidanud meil korrigeerida seda, mis minevikus juhtus, ning [nende kahe maa] elanikkonnal, kes on viimastel aastatel märkimisväärselt pingutanud, oleks olnud seda raske mõista,» vahendab Moscovici sõnu Bloomberg.

Volinik jätkas: «Me kogesime, et karistav lähenemine poleks olnud kõige sobivam ajal, mil inimesed on seadnud Euroopa küsimärgi alla.»

Nagu teatas eile lakooniliselt Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis, otsustasid «komisjoni liikmed nii Portugali kui Hispaania vastased trahvid tühistada.»

Mõlemad riigid seisid ülemäärase eelarvepuudujäägi pärast silmitsi trahvidega suurusjärgus kuni 0,2 sisemajanduse kogutoodangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles