Venelased hakkavad sel aastal ehitama Eesti suurimat tööstusinvesteeringut (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Sillamäe linnale ja sadamale
Vaade Sillamäe linnale ja sadamale Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Sillamäele rafineerimistehast kavandav Vene ärimeestele kuuluv Jukonoil OÜ plaanib ehitustegevusega alustada veel selle aasta jooksul.

«Plaanime ehitust alustada sellel aastal,» ütles Jukonoil OÜ tehnikadirektor Igor Kleiner BNSile.

Ta lisas, et ettevõte on praegu lõpetamas rafineerimistehase ehitusprojekti. Kokku võtab tehase ehitamine Kleineri sõnul kolm aastat ja see peaks valmima 2019. aasta teises pooles.

Investeering tehase rajamisse on tema sõnul konfidentsiaalne info ja seda ettevõte ei avalikusta.

«Rafineerimistehase koguvõimsuseks on kuni 3 miljonit tonni saadusi aastas ning peamiselt loodame neid müüa Baltimaade turule, aga ka mujale,» on Kleiner varem BNSile öelnud.

«Nafta hind on madal ning prognooside järgi ei hakka see eriti tõusma. Seejuures on rafineerimise marginaal küllalltki kõrge,» ütles Sillamäe Sadama üks omanik Andrei Katkov jaanuaris Postimehele.

OÜ-l Jukonoil on kavas ehitada Sillamäele naftasaaduste rafineerimise tehas, kus toota diislikütust, petrooli, bensiini, gaasi, teekatteis ja ehituses kasutatavat bituumenit, granuleeritud väävlit või koksi ja masuuti. Tehase maksumus on 880 miljonit eurot.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles