Yandex plaanib oma taksoäpiga Tallinna turule siseneda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yandexi peakontor.
Yandexi peakontor. Foto: Golovkin Pavel/ITAR-TASS

Venemaa päritolu internetiteenuste kontsern Yandex plaanib oma taksotellimise äpiga Yandex.Taxi siseneda Kasahstani, Gruusia ja Baltikumi turule.

Enne käesoleva aasta lõppu plaanib Yandexi tütarfirma Yandex.Taxi alustada tegevust Kasahstanis, Gruusias ja Baltikumis Riias ja Tallinnas, ütles Yandex.Taxi peadirektor Tigran Hudaverdjan intervjuus ajalehele Vedomosti, vahendab BNS.

Käesoleva aasta juulis alustas Yandex Taxi tegevust Armeenias Jerevanis ja Valgevenemaal Minskis. Ettevõtte andmetel on Yandex.Taxi sõitude arvu poolest populaarseim äpp Moskvas, Peterburis ja Jekaterinburgis. Järgmise kahe aasta jooksul tahab ettevõte saada populaarseimaks terves SRÜ-s.

Hudaverdjani sõnul ei välista Yandex.Taxi teiste sarnaste ettevõtete omandamist, kuid ei plaani seda siiski lähiajal teha.

Ainult taksofirmadega koostööd tegev taksovahendusäpp Yandex.Taxi tegutseb enam kui 20 linnas Venemaal ja SRÜ-s. Teenuse kaudu on võimalik tellida umbes 70 000 taksot 500 taksofirmast.

Vene internetihiid Yandex eraldas Yandex.Taxi eraldi ettevõtteks möödunud sügisel. Yande.Taxi käive moodustas esimeses kvartalis 445 miljonit rubla (6,2 miljonit eurot), mis on 2,8 korda rohkem kui aasta tagasi samal perioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles