Töötukassa maksab Ida-Virumaa tehastes töö kaotanutele täiendavat toetust

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väetisetehas Nitrofert.
Väetisetehas Nitrofert. Foto: SCANPIX

Töötukassa pakub juulist alates Ida-Virumaal täiendavaid teenuseid AS Eesti Energias, AS Nitroferdis ja AS Viru Keemia Grupis möödunud aasta jooksul töö kaotanud inimestele.

«Uue võimalusena maksame toetust tasemeõppes osalemiseks ning pakume suuremas mahus eesti keele õpet, mis on mõeldud ka töötavatele inimestele. Kui tarvis, saab inimene eesti keele omandamiseks osaleda mitmel keelekoolitusel järjest,» sõnas töötukassa projektijuht Imbi Must.

Tasemeõppes osalemise toetust makstakse kutse- või kõrghariduse omandamiseks erialal, mis avardab võimalusi uut tööd leida ja tõsta konkurentsivõimet tööturul.

Toetuse suurus on 130 eurot kuus (töötavale inimesele või töötule, kes saab töötuskindlustushüvitist või töötutoetust) või 260 eurot kuus (töötule, kes ei saa töötuskindlustushüvitist või töötutoetust). Kui inimesel ei ole võimalik asuda õppima riikliku koolitustellimuse alusel rahastatavale õppekohale, saab töötukassa tasuda tema õppekoha eest riigi või kohaliku omavalitsuse või avalik-õiguslikus õppeasutuses.

Tavapärasest soodsamatel tingimustel hüvitatakse tööandjale töötaja koolituse kulu ja makstakse kodust kaugemale tööle asutajatele mobiilsustoetust. Kui tööle asudes selgub, et töötaja vajab täiendavat tööalast koolitust, hüvitab töötukassa kuni üheaastase koolituse ja kutseeksami kulu 50 protsendi ulatuses, kuid mitte rohkem kui 1250 eurot.

Kui töötu asub tööle oma elukohast vähemalt 20 kilomeetri kaugusele, makstakse talle kuni kuue kuu vältel mobiilsustoetust (10 senti kilomeetri kohta, kuid mitte rohkem kui 300 eurot kuus, toetuselt arvestatakse maha tulumaks). Vähemalt kuuekuulise tähtajalise töötamise korral makstakse mobiilsustoetust poolel töötamise ajal, kuid mitte kauem kui kuue kuu eest.

Ida-Virumaal pakutavate uute teenuste kaasrahastamiseks on taotletud Globaliseerumisega Kohanemise Euroopa Fondi (EGF) vahendeid. Teenuseid ja toetusi pakutakse ajavahemikus 1. august 2015 kuni tänavu 31. juunini töö kaotanud inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles