Riik müüb Eesti Teed

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Teed hooldab, lapib ja ehitab riigimaanteid Lääne-Viru, Võru, Tartu, Saare ja Pärnu maakonnas.
Eesti Teed hooldab, lapib ja ehitab riigimaanteid Lääne-Viru, Võru, Tartu, Saare ja Pärnu maakonnas. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal soovib alles 2012. aastal loodud ASi Eesti Teed 2018. aastal erastada. Tegemist on esimese ettevõttega erastatavate riigifirmade nimekirjas.

Ministeeriumis kaaluti mitmeid võimalusi, aga lõpuks valiti firma erastamine koos teehoolduslepingutega. Ostjatena näeb ministeerium Eesti ja lähiriikide teehooldusettevõtteid.

Kui Eesti Teede turuosa teehoolduses on müügihetkel sama nagu praegu, ei saa firmat konkurentsiõiguse reeglite järgi osta aktsiaseltsid TREV-2 Grupp, Nordecon ja osaühing Üle. Sisetehingu põhimõttel tegutseva Eesti Teede lepingud peaks kehtima aastani 2019. Aasta enne lepingute lõppu läheb riigiettevõte vabaturule lepinguid püüdma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles