KIK toetab kokku kolme biogaasitankla rajamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Celli biogaasi tootmiskompleks.
Estonian Celli biogaasi tootmiskompleks. Foto: Jarek Jõepera

Riigile kuuluv SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) rahuldas biogaasitanklate rajamise toetuse taotlusvoorus seitsmest taotlusest neli, üks ettevõte loobus tankla rajamisest, vahendab BNS.

Biogaasi tanklad on rajamisel Tallinna, Jürisse ja Võrru. Riik toetab projekte kokku 442 838 euroga, ütles KIK-i kommunikatsioonijuht Elina Kink BNS-ile.

KIK-ile laekus seitse taotlust, millega sooviti toetust biogaasitanklate rajamiseks. Kolmel juhul taotlejad loobusid enne rahastusotsuse saamist, ütles Kink.

Positiivse rahastusotsuse sai neli projekti, mille toetuste kogusumma oli 792 838 eurot. Neist ühel juhul toetuse saaja Jetgas OÜ loobus siiski projekti elluviimisest, lisas ta. Kolmel juhul on projektid töös ning tanklad tulevad Tallinnasse Sikupilli, Tallinna ringteele Jüri alevikku ja Võrru.

Samuti on KIK-is avatud taotlusvoor biometaani tarbivate gaasibusside kasutuselevõtuks avaliku liiniveo korraldamisel. Toetust on võimalik taotleda kuni 30 protsendile abikõlblikest kuludest ning toetuse minimaalne summa ühe projekti kohta on 400 000 eurot ning maksimumsumma 4 miljonit eurot. Taotlusvooru eelarve on 6 miljonit eurot.

KIK-i kaudu suunatavate toetuste eesmärk on biometaani tarbimise ja tarnimise käivitamine, et aidata kaasa taastuvenergia transpordieesmärgi saavutamisele. Eesti on võtnud eesmärgiks tõsta taastuvenergia kasutamine transpordisektoris 10 protsendini aastaks 2020. Biometaan on keskkonnasõbralikum ja pikas perspektiivis stabiilsema hinnaga kui importkütused ning selle kasutamine aitab parandada Eesti energiajulgeolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles