Moskvas huugab ehitusbuum

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Moskvale.
Vaade Moskvale. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Moskva on mattunud massiivsete ehitustööde alla ning kesklinna uulitsaid kaevab parasjagu üles terve tööliste armee, kirjutab Financial Times.

Linnapea Sergei Sobjanini juhtimisel on teostamisel üks ambitsioonikamaid ümberehitusprojekte alates Nikita Hruštšovi aegadest.

Miljoni ruutmeetri tänavapinna rekonstrueerimiseks on eraldatud 120 miljardit rubla (1,8 miljardit dollarit), tööde lõpetamise tähtaeg on 2018. Plaanis on ehitada ka enam kui 70 uut metroojaama ning kujundada Kremli taga unarusse jäänud hotellikrunt pargiks.

«Sellised asjad sünnivad tavaliselt ainult pärast sõdu,» kommenteeris keskklassistumise eest võitleja ja aktivist Maksim Katz.

Abilinnapea Maksim Liksutovi sõnutsi on eesmärgiks tekitada jalakäijatele atraktiivne linnakeskus ning harvendada liiklusummikuid. «Autosid on meil peaaegu sama palju kui Londonis, aga tänavaid vaid kolmandik,» ütles ta. «Vajadus selle [töö] järele oli üüratu.» 

Sel suvel võetakse Moskva kesklinnas üles 52 tänavat. Loomulikult on linnarahva hulgas tohutult torisemist ning tolm teeb liiga.

Nagu kurtis Bloombergile moskvalasest kindlustusanalüütik Ilja Bogdanov (44), tuli tal perega ehitusmüra eest suveks Lätti mereranda pageda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles