Lagarde'i ilmselt vangi ei panda (5)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatlejad Lagarde'i vangiminekut ei usu.
Vaatlejad Lagarde'i vangiminekut ei usu. Foto: telegraph.co.uk

Christine Lagarde astub Prantsuse kohtu ette süüdistusega, mis võib tuua kaasa vanglakaristuse. Tõenäoliselt Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht trellide taha siiski ei satu ning jätkab oma ametipostil. 

Lagarde tuuakse süüpinki seoses tema rolliga 2008. aastal langetatud otsuses maksta 400 miljonit eurot maksumaksja raha hüvitisena kõmulisele ärimehele Bernard Tapie'le.

Eriasjade kohtukoosseis, mis Lagarde’i istungit juhtima hakkab, on varasemalt küll ministreid süüdi mõistnud, kuid reaalselt vangi nad kedagi saatnud ei ole, kirjutab Bloomberg.

Kohtukoosseisu senise käitumise valguses ei ole oodata, et eelseisvad sündmused Lagarde’i ametiposti kõigutada võiksid. 

«Ma ei usu, et keegi tegelikult arvaks, et see oleks asi, mis tema efektiivsust õõnestaks,» ütles Washingtoni Petersoni instituudi vanemteadur Edwin Truman. Isegi tingimisi vanglakaristuse korral «ta lihtsalt jätkaks» oma tööd, usub Truman.

Kuupäevi kohtuprotsessi osas veel mainitud ei ole, kuid eeldatavasti vältab see umbes nädala. Maksimaalne karistus Lagarde’ile kõnealuses kuriteos süüdimõistmise puhul oleks üks aasta vangistust ja 15 000 eurot trahvi.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles