Eestit on tabanud välisinvestorite huvi laine

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: SCANPIX

Eesti ühinemine euroala ning Majandusliku koostöö ja arengu organisatsiooniga (OECD) on järsult kasvatanud välisinvestorite huvi Eesti vastu.


Lisaks euroala ja OECD-ga liitumisele on investorite huvi tõstnud tähelepanu, mis Eesti on pälvinud tänu Tallinna kultuuripealinnaks saamisega, ütles Ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) rahvusvahelistumise divisjoni juht Krister Kalda eile Bloombergile.

EAS töötab potentsiaalsete investoritega 112 projekti kallal, samas kui aasta eest oli selliseid projekte ligi poolsada.

Mullu aitas EAS sõlmida 24 investeeringukokkulepet eeldatava kogumaksumusega 1,89 miljardit krooni (ligi 120 miljonit eurot).

Põhiosa välisinvesteeringutest Eestisse tuleb Rootsist ja Soomest, kuid potentsiaalseid investoreid on ka Suurbritanniast, Prantsusmaalt, USAst, Venemaalt ja Norrast.

Põhiliselt sektorid investorite jaoks on metalli-, masina-, keemia- ja materjalitööstus, äriteenused ning infotehnoloogia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles