Luurejuht valmistub vägistamiste laineks Prantsusmaal (15)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kölni tabas aastavahetuse pidustustel ahistamiste laine
Kölni tabas aastavahetuse pidustustel ahistamiste laine Foto: «Reporter» / Kanal 2

Prantsusmaa luurejuhi sõnutsi on riik kodusõja veerel, mille võib vallandada naiste massiline seksuaalne ahistamine migrantide poolt.

Prantsuse siseluure juht Patrick Calvar ütles parlamendikomitee ees esinedes, et «me oleme kodusõja veerel»

Calvari teatel on Prantsusmaa omadega niivõrd noateral, et vaid üks suurem moslemite rünnak võib tuua kaasa paremleeri võimsa vastulöögi.

«Ma arvan, et selline vastuseis sünnib,» vahendab Express Calvari poolt Le Figarole lausutud sõnu. «Veel üks või kaks rünnakut – ja see sünnib. Seetõttu tuleb meil olla valmis ja need [parempoolsed grupid] blokeerida,» teatas Calvar.

Luurejuht leiab, et vältimatu vastuseis «paremäärmusluse» ja moslemite vahel kujutab endast suuremat ohtu, kui terrorism. Ta rõhutab, et «Euroopa on suures ohus, [parempoolne] ekstremism kasvab igal pool.»

Konkreetsemalt kardab luureteenistus, et Prantsusmaa langeb samasuguse rünnaku alla nagu Saksamaa ja eriliselt Köln, kus tänavu uusaastaööl ahistati seksuaalselt 1200 naist. Paljud kahtlustatavad olid Põhja-Aafrika päritolu.

Rünnakud kütsid üles viha sakslastes, leides astet vaid paar kuud pärast seda, kui kantsler Angela Merkel piirid migrantide ees Lähis-Idast ja Põhja-Aafrikast valla lõi.

«Populistliku ülestõusu» eest on hoiatanud ka Briti luurejuht – kui valitsused migratsioonikriisi kontrolli ei saa.

Saksa julgeolekujuhid on teavitanud Merkelit, et keskklass on tema migratsioonipoliitika tõttu üha enam radikaliseerumas.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles