IMF-i juht Lagarde peab siiski kohtu ette astuma

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IMFi juht Christine Lagarde
IMFi juht Christine Lagarde Foto: Mykhailo Markiv/Mykhailo Markiv/TASS

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde peab siiski astuma kohtu ette seoses oma rolliga 2008. aastal langetatud otsuses maksta 400 miljonit eurot maksumaksja raha hüvitisena kõmulisele ärimehele Bernard Tapie'le.

Prantsusmaa kõrgeim apellatsioonikohus lükkas tagasi Lagarde'i vastuväite alama astme otsusele kohustada teda afääriga seotult kohtu ette astuma.

Lagarde oli sel ajal Nicolas Sarkozy valitsuse rahandusminister. Ta on kinnitanud, et ei teinud ministrina midagi valesti ning septembris pani prokurör ette kohtuasi Lagarde'i vastu lõpetada.

Valuutafond on varem väljendanud endaa juhile usaldust. IMF-i 188 liikmesriiki esindav juhatus «väljendab jätkuvalt usaldust oma tegevdirektori võimekuse suhtes tõhusalt oma kohustusi täita», ütles valuutafondi pressiesindaja Gerry Rice eelmise aasta lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles