Elion ja MicroLink ühinevad aprilli alguses

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elioni juht Valdur Laid.
Elioni juht Valdur Laid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Telekomi tütarfirmad Elion Ettevõtted  ja MicroLink Eesti sõlmisid eile ühinemislepingu, alustatud ühinemisprotsess on plaanis lõpule viia aprilli alguseks 2011.


Elioni teatel on ühinemise eesmärk ühendada suures osas kattuva kliendibaasiga ettevõtete tugevused, mis võimaldaksid tõsta teenuste ja teeninduse kvaliteeti ning tulla uue majanduskasvu ajaks turule uute teenustega.

Elioni juhatuse esimehe Valdur Laidi sõnul on ühinemine igati loogiline samm nii klientide kui ka ettevõtete seisukohast.

«IT- ja telekomiteenused on väga tihedalt seotud, meie suurkliendid kattuvad pea täiel määral, kuid seni teenindasime neid kumbki eraldi.

Kliendi jaoks ei ole see kindlasti parim lahendus. Leidsime, et ühendades meie tugevused, suudame luua sünergiat, millest kõik osapooled võidaksid. MicroLink on tugev keerulistes erilahendustes, Elionil on aga laialdased kogemused suure kliendibaasi teenindamisel,» selgitas Laid ühinemise põhjusi.

MicroLinki juhatuse esimehe Enn Saare sõnul on neilt palju küsitud, kas ja mis muutub pärast ühinemist.

«Kui midagi ei muutuks, oleks ühinemine põhjendamatu. Klientide jaoks läheb elu lihtsamaks, esiteks sellepärast, et teenindame neid ühiselt, samuti saame tänu ühinemisele tuua turule uusi teenuseid, mida kliendid on oodanud.

Samuti saame oma tugevusi ära kasutades pakkuda keerulisi IT- ja telekomiteenuste lahendusi ka neile ettevõtetele, kelle jaoks need täna on kättesaamatud olnud,» rääkis Saar.

Pärast ühinemist jätkavad Elion ja MicroLink tegevust Elioni kaubamärgi all. Elion ja MicroLink kuuluvad koos EMT-ga Eesti Telekomi kontserni, mille omanik on TeliaSonera.

Elionis töötab 1200 inimest, ettevõtte käive oli 2009. aastal 191 miljonit eurot (2,987 miljardit Eesti krooni) ja kulumieelne kasum 59 miljonit eurot (925 miljonit krooni). MicroLinkis töötab 200 inimest, 2009. aastal oli ettevõtte müügitulu 16,2 miljonit eurot (253,4 miljonit krooni) ja kasum 0,3 miljonit eurot (4,1 miljonit krooni).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles