VKG omanikud võtsid 1,2 miljonit eurot dividende

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupp
Viru Keemia Grupp Foto: SCANPIX

Põlevkivitööstusettevõte Viru Keemia Grupp (VKG) maksis eelmisel aastal omanikele 1,2 miljonit eurot dividende, nähtub ettevõtte eelmise aasta majandusaruandest.

2014. aastal maksis ettevõte omanikutulu 15 000 eurot vähem. Pankadega sõlmitud laenulepingute tingimuste kohaselt ei tohi kontsern maksta brutodivindende (koos tulumaksuga) dividende rohkem kui 1,5 miljon eurot aastas.

VKG sai eelmisel aastal 32 miljonit eurot kahjumit võrrelduna 19,8 miljoni euro suuruse kasumiga 2014. aastal. Kontserni käive kahanes 14 protsenti 167 miljoni euroni.

VKG omanikud on Priit Piilmann (osaühingu Tristen Trade kaudu – 38,9%), Margus Kangro (osaühingu Alvekor kaudu – 25,5%), Ants Laos (19,5%) ja Elar Sarapuu (osaühingu Sergos Invest kaudu – 16,1%).

«Juhime tähelepanu, et ettevõtted maksavad aktsionäridele dividende lõppenud majandusaasta tulemuste baasil uue majandusaasta algul. Dividende 1,2 miljoni eurot ulatuses maksti aktsionäridele 2015. aasta veebruaris 2014. majandusaasta eest,» kommenteeris VKG. «2015. majandusaasta eest tänavu aga dividende ei maksta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles