Swedbanki poolaasta kasum oli 84,6 miljonit eurot

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank.
Swedbank. Foto: Reuters / Scanpix

Swedbanki Eesti üksuse selle aasta esimese kuue kuu kasum oli 84,6 miljonit eurot. Eelmisel aastal oli panga kahjum 20,9 miljonit, kuna pank maksis riigile 550 miljoni euro suuruse dividendimakse pealt tulumaksu. 

«Laenuaktiivsus on suur – seda näitab meie portfell, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes nii era- kui ka äriklientide segmendis kasvanud, kokku 4,8 protsenti,» tõi välja Swedbank Eesti juht Robert Kitt pressiteates.

Ettevõttelaenude maht suurenes 4,4 protsenti ja eralaenude maht 5,1 protsenti. Swedbanki Eesti üksuse turuosa laenuturul oli 31. mai seisuga 38,5 protsenti.

Hoiuste maht suurenes läinud aasta juuni lõpuga võrreldes 9,1 protsenti. Swedbanki Eesti üksuse turuosa oli mai lõpu seisuga 47,2 protsenti. Laenude ja hoiuste suhtarv oli 94 protsenti.

Puhas intressitulu suurenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 10,6 protsenti. Tulu kasvas tänu laenude, sealhulgas tarbimislaenude mahu kasvule. Samuti mõjutas seda hoiuste tagamise tasude langetamine.

Puhas teenustasutulu jäi läinud aasta esimese kuue kuuga võrreldes enam-vähem samaks. Klientide suurem aktiivsus suurendas maksete töötlemisega seotud teenustasusid. Ka kaardimaksete arv kasvas eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 7,2 protsenti. Samal ajal kahandas puhast teenustasutulu vahendustasude reguleerimine seadusega. Samuti vähenesid varahalduse komisjonitasud, kuna langetati kohustuslike pensionifondide haldustasusid.

Kogukulud jäid üldjoontes eelmise aasta sama perioodi tasemele. IT- ja administratiivkulud kahanesid, regulatiivsed kulud aga kasvasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles