VKG sai oodatust palju suurema kahjumi (2)

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Asmann
Ahti Asmann Foto: Eero Vabamägi

Viru Keemia Grupp (VKG), mis mullu ennustas aastaseks kahjumiks seitse miljonit eurot, sai sootuks 32 miljoni euro suuruse kahjumi.

Möödunud majandusaastal madal nafta hind avaldas olulist mõju ettevõtte tegevusele ning kajastus negatiivselt majandustulemustes, kuna üle poole kontserni tuludest on otseselt sõltuvad õlihindadest maailmaturul. Esmakordselt 17-aastase tegevuse jooksul lõppes majandusaasta kontserni jaoks kahjumiga.

Mullu moodustas müügitulu umbes 167 miljonit eurot, seejuures kandis ettevõte kahjumit summas 32 miljonit eurot. Eelmisel aruandlusperioodil oli müügitulu 195 miljonit eurot, puhaskasum  20 miljonit eurot.

«Praeguses turuolukorras ning jäiga ressursi- ja keskkonnapoliitika juures oli see üsna prognoositav tulemus ja olime selleks valmis,» sõnas, Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Ahti Asmann pressiteates.

Ta sõnas, et ettevõte tegi ette rea samme finantsolukorra kindlustamiseks – ennekõike  tegevus- ja kapitalikulude kärpimine, tootmise optimeerimine, investeerimisplaanide ülevaatamine ja meie finantspartneritelt saadud laenude restruktureerimine.

Veel mullu aasta lõpus sõnas toonane juhatuse liige, et VKG kahjum 2015. aastal peaks olema seitse miljonit eurot ja 2016. aastal kümme miljonit eurot.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles