Läti peaministri sõnul peab tervishoiukulude tõus jätkuma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Māris Kučinskis.
Läti peaminister Māris Kučinskis. Foto: AFP/SCANPIX

Samaaegselt eesmärgiga saavutada kaitsekulutuste tase kaks protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP) peab Läti suurendama ka enda tervishoiukulutusi, ütles peaminister Māris Kučinskis intervjuus Läti hommikutelevisioonile ja vahendab BNS.

Ta märkis, et praegune tervishoiueelarve moodustab kogu riigieelarvest 10 protsenti, samas kui minimaalselt oleks vajalik määr 12 protsenti ning eelistatud määr 14 protsenti.

«See tähendab, et kuskilt tuleb raha leida,» rääkis peaminister. Kučinskis ütles, et arutelu tervishoiu rahastamise üle toimub plaanide kohaselt septembri lõpus ning siis arutatakse läbi kõik võimalikud katteallikad.

Teisipäeval rääkis terviseminister Anda Čakša, et oleks valmis toetama plaani, kus üks protsent sotsiaalkindlustusmaksetest kogutud vahenditest suunataks tervishoidu, ent ei toetaks erakindlustusfirmade osalemist ravikindlustuse süsteemis.

Kava sotsiaalkindlustuse vahendeid tervishoidu ümber suunata ei toeta aga sotsiaalminister Jānis Reirs, kelle hinnangul ei lahendaks säärane rahasüst tervishoiusektori probleeme ning võiks halvendada eakate toimetulekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles