Valitsuseta Hispaania kutsub britte kolima

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kordusvalimistele vaatamata ei ole Hispaania juba seitse kuud valitsuse moodustamisele lähemale jõudnud.

Denia. 

lt/Foto: LIIS TREIMANN
Kordusvalimistele vaatamata ei ole Hispaania juba seitse kuud valitsuse moodustamisele lähemale jõudnud. Denia. lt/Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Nagu mitmed Euroopa riigid, üritab ka Hispaania Brexiti järellainetuses suuri Londoni kalu püüda, kuid võrgus on haigutav auk: riigil pole valitsust.

Ühest küljest oleks rahvusvahelistel pankuritel ja juristidel Hispaanias hea, soe ja päikesepaisteline elu, kirjutab Bloomberg.

Teisest küljest tuleb aga arvestada olukorraga, kus kordusvalimistele vaatamata ei ole Hispaania juba seitse kuud valitsuse moodustamisele karvavõrdki lähemale jõudnud.

Valitsuse moodustamiseks vajaks peaministri kohusetäitja Mariano Rajoy Popular-partei luba sotsialistidelt, kes on sellest aga keeldunud.  13. juulil ütles Rajoy, et järjekordsete valimiste korraldamine oleks hullumeelsus, kuid ta võib olla sunnitud kuulutama välja «järelemõtlemise perioodi», kui vajalikud hääled parlamendis saamata jäävad. 

Samal ajal, kui majandusministeerium viib läbi «elukvaliteedile» ehitatud peibutuskampaaniat, tunnistavad ka sealsed ametnikud, et ei ole võimelised kõnealustele firmadele konkreetsemaid ettepanekuid esitama.

«Et inimesed kaaluksid siia kolimist, peaksid nad olema veendunud, et siin on valitsus, mis on ettevõtluse suhtes sõbralik,» ütles Madridi pangandus- ja ärikonsultatsiooni firma Intral Strategy Execution juhtivpartner Ricardo Wehrhahn. «Aga meil ei olegi veel valitsust.»

Temaga nõustus Ignacio Bao, rahvusvahelise juhtivtöötajate otsingu grupi Signium esimees Hispaania pealinnas, kes nentis, et ega Londoni pankurid «pelga päikesepaiste pärast siia ei tule».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles