Ehitushinnaindeks langes teises kvartalis 1,3 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitushinnaindeksi muutus oli 2016. aasta teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga -0,6 protsenti.
Ehitushinnaindeksi muutus oli 2016. aasta teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga -0,6 protsenti. Foto: Toomas Tatar

Ehitushinnaindeksi muutus oli 2016. aasta teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga -0,6 protsenti ja võrreldes 2015. aasta teise kvartaliga -1,3 protsenti.

Statistikaameti andmetel mõjutas ehitushinnaindeksit teises kvartalis võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga enim materjalide odavnemine, mis andis indeksi kogulangusest üle kolmveerandi.

Eelmise kvartaliga võrreldes odavnesid ehitusmaterjalid 0,9 protsenti. Kulutused masinatele langesid 0,7 protsenti ja tööjõule 0,2 protsenti.

Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi muutus oli 2016. aasta teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga -1,1 protsenti ja võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga -1,6 protsenti.

Ehitushinnaindeksi arvutamisel kaasatakse neli ehitistegruppi: eramud, korruselamud, tööstus- ja ametihooned. Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi puhul on vaatluse all ametihooned. Ehitushinnaindeks väljendab ehitustegevuse maksumuse muutust ehitusplatsi otsekulude tasemel. Otsekuludes arvestatavad ressursid jaotatakse kolme põhigruppi: tööjõud, ehitusmasinad ja -materjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles