PRIA toetuste Pandora laegas (3)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Maasik
Janek Maasik Foto: Margus Ansu

Eestis tegutseb keerulise nimega asutus, mis on ainuüksi viimasel kolmel aastal jaganud laiali üle 700 miljoni euro Euroopa Liidu toetusi – viimase aastakümne jooksul aga miljardeid eurosid.

Selle asutuse nimi on Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet ehk lühidalt PRIA. Nagu nimi näitab, on asutuse ülesanne pidada riiklike põllumajandusregistreid ja muid andmekogusid, ent peamiselt on nad tuntud siiski enda jagatavate eurorahade poolest.

Mõne kuu eest pälvis avalikkuses tähelepanu Tartu endise abilinnapea Kajar Lemberi vastu algatatud kriminaalasi, milles prokuratuuri hinnangul ulatusid välja petetud summad rohkem kui kahe miljoni euroni. Ent tegelikult on praegu kohtueelse menetluse faasis veel üks juhtum, milles peteti keskkriminaalpolitsei (KKP) majanduskuritegude büroo hinnangul PRIA-lt välja üle 4,5 miljoni euro ja ligi kaks miljonit eurot jäi veel välja maksmata. See juhtum on selgelt rekordiline, ent kuna asi pole veel kohtust läbi käinud, ei ole uurimise huvides mõistlik asjast veel väga täpselt rääkida.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles