Ungari kaalub euro ülevõtmist aastaks 2020 (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raigo sõnul tuleks investeerimisega alustada kohe.
Raigo sõnul tuleks investeerimisega alustada kohe. Foto: AP/Scanpix

Euroopa Liidu liikmesriik Ungari teatas teisipäeval, et võib praeguse kümnendi lõpuks eurole üle minna, kui riigi majandus jätkab tõusuteel ning ühisraha muutub stabiilsemaks.

«Kui majanduslikud trendid jätkuvad, kui me liigume lähemale Euroopa Liidu keskmisele arengutasemele, ja kui meie tootlikkus tõusu jätkab, siis ei pea ma võimatuks, et Ungari liitub kümnendi lõpuks euroalaga,» rääkis majandusminister Mihály Varga.

«Siiski tuleb märkida, et selleks on vajalik stabiilsem euro ning ka ühine eelarvepoliitika,» ütles ta intervjuus päevalehele Magyar Hírlap. Praegu kasutab eurot 19 Euroopa Liidu 28 liikmesriigist.

Kokku 10 miljoni elanikuga Ungari, mille riiklik valuuta on forint, saab märkimisväärsel määral Euroopa Liidu arenguabi. Ligikaudu 80 protsendi puhul riigi kaubavahetusest on partner Euroopa Liit. Euro kasutuselevõtmisel investeeringud riiki ilmselt tõuseksid.

Riigi peaminister Viktor Orbán, kes on tugev Euroopa Liidu integratsiooni vastane, pole aga seni ametlikku tähtaega euro ülevõtmiseks seadnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles