Johnson pani Shakespeare'i riiulile

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnsoni poolt plaanitud raamatu «Shakespeare: The Riddle of Genius» esikaas.
Boris Johnsoni poolt plaanitud raamatu «Shakespeare: The Riddle of Genius» esikaas. Foto: blogs.wsj.com

Suurbritannia välisministriks tõusnud endine ajakirjanik ja Londoni linnapea Boris Johnson on uute tööülesannete tõttu loobunud lõpetamast raamatut Shakespeare’ist, mis pidi ilmuma oktoobris.

Samuti tegi Johnson lõpparve oma paljuloetud kolumniga Briti ajalehes Daily Telegraph, kirjutab The Wall Street Journal.

Nagu kinnitas eile raamatu «Shakespeare: The Riddle of Genius» kirjastaja Hodder & Stoughton, on projekt pandud riiulile.

Raamatut Ameerika Ühendriikides välja anda kavatsenud Riverheadi esindaja sõnutsi ütles Johnson, et ei ole võimeline viima tööd teosega lõpule «oma uute ülesannete valguses.» Praeguse seisuga ei ole neil plaane kirjastada raamatut kunagi hiljem.

Samuti kinnitas Johnsoni pressiesindaja poliitiku otsust iganädalase kolumni kohta Daily Telegraphis. Pärast enam kui 20 aastat väldanud «lähedast koostööd [Daily Telegraphiga] ei oleks kohane, kui ta jätkaks kolumnide kirjutamist oma uues rollis välisministrina,» selgitas pressiesindaja.

Telegraphi peatoimetaja Chris Evans nimetas Johnsonit «silmapaistvaks kolumnistiks», kel oli «terve leegion pühendunud lugejaid. Me täname teda ja soovime talle edu uues ametis Briti välisministrina,» ütles Evans pressiteate vahendusel.

Viimastel nädalatel on võrdlusainet Shakespeare’i draamadega pakkunud ka Johnsoni karjäär. Juunis, kui kauaaegne liitlane Michael Gove ootamatult tema vastu pöördus, ei puudunud Johnsoni reaktsioonist tsitaat Shakespeare’i tragöödiast «Julius Caesar».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles