Nordea masinad lõpetavad kroonimüntide lugemise

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea Pank
Nordea Pank Foto: Toomas Huik

Kõigis Nordea täisteenusega kontorites olevad mündilugemismasinad seadistatakse jaanuarikuu viimase nädala jooksul ümber euromüntide lugemiseks.


Elanikkonna käes olev kroonimüntide hulk hakkab tasapisi vähenema ning euromüntide arv kasvama, põhjendas Nordea Pank Eesti oma pressiteates masinate ümberseadistamist.

Erandina jäävad endiselt kroonimünte lugema masinad, mis asuvad Tallinnas Nordea Scandic Hotel Palace ja Rävala kontoris ning Tartu Kaluri tänava kontoris. Neis kontoreis saab euromünte vastu võtta vaid piiratud koguses.

Edaspidi on kroonimüntide lugemiseks võimalik kasutada nn «pimelugemise teenust», mille käigus võtab spetsiaalsesse turvapakendisse pandud mündid vastu klienditeenindaja ning G4S keskuses üle loetud mündisumma kantakse kuni kahe nädala jooksul kliendi arvelduskontole.

Nordea tuletab ka veel meelde, et kõik kommertspangad vahetavad kroone eurodeks kuni 30. juunini keskkursiga ja ilma teenustasuta kõigis kontorites ning seejärel veel kuus kuud valitud kontorites. Hiljem vahetab kroone eurode vastu Eesti Pank keskkursiga, teenustasuta ning tähtajatult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles