Estonian Air saab täna esimese uue lennuki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Air saab täna esimese uue lennuki
Estonian Air saab täna esimese uue lennuki Foto: Toomas Huik

Täna annab lennukitootja Bombardier Aerospace Kanadas Estonian Airile üle esimese uue põlvkonna CRJ900 NextGen reisilennuki. Lennuk jõuab üle Atlandi Eestisse homme hommikul ning alustab regulaarlende mõne päeva pärast.

Estonian Air tellis ühtekokku kolm uut CRJ900 NextGen lennukit, millest kaks jõuavad Eestisse selle aasta jaanuaris ja kolmas 2012. aastal. Estonian Airi presidendi ja juhatuse esimehe Andrus Aljase sõnul vastavad uued lennukid Eesti turu nõudmistele ja Estonian Airi strateegiale. «Lennukipargi uuendamine tänapäevaste, keskkonda vähem koormavate ja väiksema kütusekuluga lennukitega aitab meil kasvatada reisijate arvu ja parandada Estonian Airi konkurentsivõimet,» märkis Aljas.

«Koos Estonian Airiga on kokku kaheksa Euroopa lennukompaniid, kes on tellinud või juba kasutavad kokku 78 regionaallendudeks mõeldud CRJ900 lennukit,» lausus Gary R. Scott, firma Bombardier Commercial Aircraft president.

Spetsiaalselt Estonian Airile ehitatud CRJ900 NextGen lennukis on 88 istekohta, lennuki lennukaugus on üle 3000 kilomeetri. Uued lennukid hakkavad teenindama lähemaid suurema nõudlusega ärisihtkohti nagu Stockholm, Moskva ja Brüssel. Paralleelselt kasutab Estonian Air Boeing 737-300 ja 737-500 lennukeid.

Esimene CRJ900 NextGen lennuk teeb oma avalennu 27. jaanuaril 2011 liinil Tallinn-Stockholm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles