Terrorirünnaku tõttu keelati Prantsusmaal põneviku näitamine

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idris Elba.
Idris Elba. Foto: AFP / Scanpix

Pärast Nice'is toimunud rünnakuid palus prantsuse filmilevitaja Studiocanal kinodel võtta kavast välja põnevik «Bastille Day», mis räägib rahvuspühale planeeritud rünnakutest.

Filmi näidati 237 kinos. «Me palusime kinodel lõpetada filmi näitamine, kuna filmi mõned aspektid ei lähe kokku rahvusliku meeleoluga,» sõnas Studiokanali pressiesindaja, vahendab The Local.

Film on Prantsusmaa, USA ja Suurbritannia ühistöö ning räägib noorest prantsuse naisest, kes plaanib rünnakut Prantsuse iseseisvuspäeval. Idris Elbga mängib teda peatavat CIA agenti. Prantsusmaal esilinastus film 13. juulil ning seda näidati ka Saksamaal, Suurbritannias, Austraalias ja Uus-Meremaal.

Samuti võeti maha filmireklaamid tänavatel, metroojaamades ja bussipeatustes.

Tegu pole esimese korraga, kus filmimaailm päriseluga kokku juhtub. Islamiteemaline terroripõnevik «Made in France» (tehtud Prantsusmaal – toim) oli päevade kaugusel esilinastusest mullu jaanuaris, kui vennad Said ja Cherif Kouachi korraldasid veresauna Charlie Hebdo toimetuses ning nende kaasosaline Amedy Coulibaly tappis kaupluses politseiniku ning neli juuti.

Filmilevitaja SND loobus filmi linastamisest ning selle võttis endale inglise ettevõte Pretty Pictures, mis määras uueks esilinastuse päevaks 18. novembri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles