Taasiseseisvumisaja esimene ühiskombain sõitis taas põllule

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Hollandi kombain.
New Hollandi kombain. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Neljapäeval tehti Saaremaa põllumajanduses ajalugu, kui esimest korda pärast taasiseseisvumist alustas viljavõttu põllumeeste poolt ühiselt ostetud kombain.

«Praeguse madala viljahinna juures on kõige suurem oht üleinvesteerimine,» ütles mullu sügisel moodustatud Pöide maaviljeluse ühistu liige, Saiklas asuva Rautsi talu peremees Aarne Põri, vahendab maakonnaleht Saarte Hääl.

Tartumaalt Tatolist ostetud kombain New Holland TC5.90 jõudis Saaremaale tänavu kevadel ning selle ostmist toetas PRIA põllumajandusettevõtete tulemuslikkuse parandamise investeeringumeetmest 70 200 euroga, samas suurem osa kombaini maksumusest on kaetud ühistu võetud pangalaenuga, mida käendavad ühistu liikmed.

Ühistusse, mille peamine eesmärk on tagada oma liikmetele õigeaegne saagikoristus, kuuluvad lisaks Aarne Põrile veel tema poja Taavi Põri ettevõte Saitklap OÜ ning Pöide valla talunikud Raivo Kabur, Priit Lulla ja Aavo Sirp.

Aarne Põri ütles, et järgmisel aastal tehakse ühine hange väetiste ja taimekaitsevahendite ostuks ning ka vili müüakse ühiselt maha.

Loe pikemalt Saarte Häälest ja vaata lähemalt ka lisatud videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles