Kolm neljast Facebooki tipptaseme juhist on mehed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki logouuendused
Facebooki logouuendused Foto: medium.com

Maailma populaarseim sotsiaalvõrgustik Facebook avalikustas oma iga-aastase mitmekesisuse raporti, millest selgub, et sooline ja rassiline tasakaal on ettevõtte jaoks veel kauge tulevikumuusika, kirjutab Reuters.

Juuni lõpu seisuga oli naiste osakaal kogu Facebooki tööjõust 33 protsenti, mullu samal ajal oli selleks näitajaks 32 protsenti. Tipptaseme juhtide seas oli naisi 27 protsenti ehk neli protsendipunkti rohkem kui eelmisel aastal. Mustanahaliste tipptasemejuhtide osakaal  kasvas aastaga kahelt protsendilt kolmele protsendile.

Mustanahaliste ja latiinode osakaal kogu töötajaskonnast jäi mullusega võrreldes samale tasemele, küündides vastavalt vaid kahele ja neljale protsendile.

Ka tehniliste töötajate seas mustanahaliste ja latiinode osakaal ei suurenenud. Ka tänavu oli latiinosid kogu tehnilisest tööjõust kolm protsenti ning mustanahalisi vaid üks protsent.

Asiaatide osakaal oli Facebooki USAs asuvast tööjõust 38 protsenti ning tipptaseme juhtidest 21 protsenti.

Kui mullu oli Facebooki tehnilistest töötajatest 84 protsenti mehed, siis tänavu on see näitaja kukkunud ühe protsendipunkti 83 protsendile.

Tänavuse mitmekesisusraporti koostamisel viidi  esimest korda läbi ka vabatahtlik seksuaalset orientatsiooni puudutav küsitlus, millest selgus, et 7 protsenti töötajatest identifitseerisid ennast lesbi, homoseksuaali, biseksuaali, sugu vahetanu või aseksuaalina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles