Brexit andis tõsise hoobi Londoni luksuskinnisvara müügile

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk-Londonis asuv 72-korruselise pilvelõhkuja The Shard.
Kesk-Londonis asuv 72-korruselise pilvelõhkuja The Shard. Foto: SCANPIX

Pärast juuni lõpus toimunud Euroopa Liidust lahkumise referendumit on luksuskinnisvara müük Londonis kahanenud lausa 43 protsenti, kirjutab Bloomberg.

Luksuskinnisvara tehingute arv kukkus vaid 12 tööpäeva jooksul pärast Brexiti referendumi tulemuste avalikustamist 43 protsenti eelmise aasta sama perioodiga võrreldes, teatas uuringufirma Lonres. Müügil olevate luksuskodude arv vähenes samal neljandiku võrra.

Londoni kinnisvara hinnad langesid juba enne hääletust. Acadata Ltd. ning LSL Property Services Plc kogutud andmetel vähenesid keskmised hinnad mais 1,4 protsenti. See märgib ühtlasi viimase viie aasta suurimat langust.

«1-1,5 miljonist naelast kallima kinnisvara puhul on pakkumine suurem kui nõudlus, mis tähendab, et müüja perspektiivist võetuna on olukord üha keerulisem,» selgitas kinnisvaraettevõtte Barratt Developments Plc tegevjuht David Thomas Bloombergile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles