Tööohutuses on Eesti tööandjad Põhjamaadest valgusaastate kaugusel

Marge Aliaga
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenija kaitseväe õppusel. Foto on illustratiivne.
Ajateenija kaitseväe õppusel. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Kägu/Eesti Kaitsevägi

See, et tööõnnetuste arv pidevalt suureneb, näitab, et üha vähem püüavad juhid õnnetusi kinni mätsida, kuid ihaldatud Põhjamaade standardist on Eesti tööandjad veel valgusaastate kaugusel.

«Ehitusel ikka vahel juhtub» on suhtumine, mille vastu võitleb ehitusettevõtjate liidu juhatuse liige ja endine Skanska juht Andres Aavik, kelle sõnul Eestis vähemalt ehitusplatsidel küll töökeskkond viimastel aastatel põhjamaiselt ohutumaks muutunud pole, pigem vastupidi, vahendab Äripäev.

Aga näiteks kaubanduses, kus on paljude ettevõtete omanikud hea töökultuuriga Skandinaaviast, on teadlikkus tööohutusest kõrge ja õnnetusi vähe.

Kui Aavik muretseb ehitusplatside ohutuse pärast, siis tööinspektsiooni andmetel veavad viimastel aastatel tööõnnetuste hulka 100 000 töötaja kohta hoopis puidutööstus, toiduainetööstus ja riigikaitse. Kusjuures riigikaitse valdkonnas on tööõnnetuste arv viie aasta taguse ajaga võrreldes pea kolmekordistunud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles