Lätis käiakse alkoholi toomas kogu suguvõsale (5)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pudel või kast pole kaupluses mingi mõõtühik, enamik toimetab kärudega.
Pudel või kast pole kaupluses mingi mõõtühik, enamik toimetab kärudega. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

«Oleme siin esimest korda, tulime lihtsalt huvi pärast vaatama,» ütleb Pärnust Lätti-sõidu ette võtnud Maie Krimm. Tema ja abikaasa Jaani kärus on kolm kohvrit õlut, mitu pudelit viina ning üht-teist kangemat napsi veel. Naise sõnul ei osta nad seda kõike sugugi endale, et samal õhtul grillides õlut libistada. «Me pole ju joodikud!» hüüatab Krimm, lisades, et osa kraamist on plaanis viia sugulastele.

Küsimuse peale, kas Ikla lähedal käivad alkoholi ostmas paljud Pärnu inimesed, vastab naine: «Aga muidugi! Kõik pärnakad käivad siin,» kinnitab ta.

Ikla Alko 1000 poes ringi jalutades on tunne, nagu polekski Lätti sõitnud, vaid viibiks mõnes Eesti kaupluses, kuhu on lihtsalt korraga palju Soome turiste sattunud. Enamikul poe ees seisvatest autodest on Eesti numbrimärk. Poe juurde on parkinud ka USA kirjadega armeekonteinereid täis laaditud veokid, mille juures seisavad Saksa mundris sõjaväelased. Vahepeal käib nii mõnigi neist kaupluses, ent nende ostud jäävad võrreldes teiste klientidega väga tagasihoidlikuks.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles