Alkoholitootjad eitavad seotust Läti kauplusega (1)

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Nii Liviko kui ka Saku õlletehas eitavad, et Ikla piiripunkti lähedal tegutsev alkoholikauplus on nende lobiprojekt, sundimaks valitsust alkoholiaktsiisi alandama. Töö- ja terviseminister kinnitab, et temalt aktsiisi langetamisele toetust oodata kindlasti ei maksa.

«Praegu on nii, et Eesti kaupmehed müüvad Eesti tarbijale Eesti alkoholi, aga teevad seda Lätis, ainsa eesmärgiga vältida aktsiise ning suurendada oma tulu – ja süüdistavad selles valitsust!» ütles töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski (SDE). Ta lisas, et aktsiisi laekumine on teisejärguline mure – palju suurem probleem olevat piiriäärsete poodide juures see, kuidas piiriülese kaubandusega püütakse õõnestada aktsiisitõusu eesmärki, rahvatervise edendamist.

Ossinovski sõnul pole valitsus aktsiiside alandamist arutanud. Küll aga analüüsivat rahandusministeerium pidevalt olukorda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles