Kohus ei rahuldanud Pärnu linna hagi Vallikääru kallasraja avamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus otsustas neljapäeval mitte rahuldada Pärnu linna hagi rannaäärseid kinnistuid omavate ettevõtete vastu.
Pärnu maakohus otsustas neljapäeval mitte rahuldada Pärnu linna hagi rannaäärseid kinnistuid omavate ettevõtete vastu. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maakohus otsustas neljapäeval mitte rahuldada Pärnu linna hagi rannaäärseid kinnistuid omavate ettevõtete vastu, millega linn soovis tagada vaba läbipääsu Vallikääru aasal Sadama 4 kinnistu piirides, vahendab BNS.

Menetluskulud jättis kohus Pärnu linna kanda, nende suurus selgus pärast otsuse jõustumist. Otsusele võib esitada 30 päeva jooksul apellatsioonkaebuse, ütles esimese astme kohtute pressiesindaja Anneli Vilu BNS-ile.

Hagi esitas linn selleks, et tagada vaba läbipääs Vallikääru aasal Sadama 4 kinnistu piirides, kuna muu osa Vallikääru äärsest kallasrajast on vabalt läbitav. «Vastav eeldus on antud ka alal kehtivas detailplaneeringus, milles on ära määratud läbipääsu servituut,» öeldi Pärnu linnavalitsusest aprillis hagi esitamise järel BNS-ile.

«Linn ja kinnistu omanik ei ole suutnud servituudi tingimustes aastaid kokkuleppele jõuda, mistõttu linn ka lõpuks kohtusse pöördus,» rääkis siis Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Karin Õunap. Miks ettevõtted kohustust võtta ei taha, ta öelda ei osanud.

Rahuldamata jäänud hagi esitas Pärnu linn AS-i Taastusravikeskus Viiking, Aivar Mölli, OÜ Foxsmile, OÜ Strand Projekti, OÜ Granox Grupi, Margus Kuke, OÜ Foxkapitali, OÜ Staadioni Mobiiltelefonide, Toivo Ninnase, OÜ Teratani, Siiri Visnapuu, Tarmo Visnapuu, OÜ Carolina Tuuri, OÜ Sportworldi ja MTÜ KÜ Sadama 4 ärimaja vastu. Hagi esitas linn seadusjärgse kitsenduse tuvastamiseks aadressil Sadama 4 ja kinnisomandi omanike kohustamiseks taluda kitsendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles