Läti õlletoodangut tabas järsk langus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti õlu
Läti õlu Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Tänavu viie kuuga toodeti Lätis alkoholi - kui õlu kõrvale jätta -, 21,4 miljonit liitrit, mis on 2,4 protsenti vähem kui aasta tagasi. Õlletoodangut tabas aga vähenemine ligi viiendiku võrra.

Lätis toodeti tänavu viie kuuga õlut 30,3 miljonit liitrit, mis on 18,7 protsenti vähem kui aasta tagasi, teatas maksuamet.

Kui tarbimisse suunatud alkoholi hulk Lätis oli 19 miljonit liitrit alkoholi ehk 2,8 protsenti rohkem kui mullu, siis õlle puhul oli see 59,5 miljonit liitrit ehk 0,5 protsenti vähem kui mullu.

Läti importis alkoholi 43,2 miljonit liitrit, import suurenes 22,3 protsenti, ning eksportis viie kuuga alkoholi 40,7 miljonit liitrit, see kasvas 6,4 protsenti. 34,2 miljonit liitrit sellest läks väljapoole Euroopa Liitu.

Õlut eksportis lõunanaaber viie kuuga 3,49 miljonit liitrit, see on 30,1 protsenti vähem kui aasta tagasi. Õlle import suurenes viie kuuga 4,1 protsenti ja oli 37,2 miljonit liitrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles