Mainor peaaegu kahekordistas kasumit

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste City Öpiku maja arendaja Mainor Ülemiste nõukogu esimees Ülo Pärnits.
Ülemiste City Öpiku maja arendaja Mainor Ülemiste nõukogu esimees Ülo Pärnits. Foto: Eero Vabamägi

Mainor grupi 2016. aasta esimese poolaasta käive kasvas võrreldes mullu sama perioodiga 12 protsenti, ulatudes 10 miljoni euroni. Kontserni puhaskasum oli 3,5 miljonit eurot, mida on eelmisest aastast 82 protsenti enam. Eksport suurenes 23 protsenti ning selle osakaal müügis suurenes kümme protsenti.

«Lõviosa investeeringutest läks Ülemiste Citys augustis valmiva 13-korruselise Öpiku kontorihoone ehitamiseks,» selgitas Mainor AS juhatuse liige Ants Pilving ja lisas, et aasta teisel poolel alustatakse ka Öpiku maja 2. torni ehitamisega, kus on 28 800 m2 kontori brutopinda.

Just pidevad investeeringud on Pilvingu sõnul kontserni jätkuva kasvu taga – tänavu esimesel poolaastal investeeriti kokku 8,7 miljonit eurot ehk 2,4 korda rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Tänavu plaanib Mainor investeerida kokku 21,4 miljonit.

Pilvingu kinnitusel kasvas grupi ettevõtetes töötajate arv vaid ühe protsendi võrra, mis näitab, et poolaastal saavutatud äride kasv on saavutatud tänu tööefektiivsuse suurenemisele. «Keskmiselt tootis iga meie töötaja 80 protsenti rohkem kasumit ning ka keskmine palk kasvas grupis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 10,1 protsenti, moodustades töötaja kohta kuus keskmiselt 1295 eurot,» sõnas Pilving.

2016. aasta esimesel poolaastal parandas Mainor grupi kümnest ettevõttest üheksa oma majandustulemusi. Mahuka arengu läbis mööblitootmise digitaliseerimisel Askala OÜ. Samuti läbis akende tootmisprotsessi digitaliseerimise Rekman OÜ, mille heade tulemuste taga on ka suurenenud ekspordimaht Soome turule.

Gruppi kuuluvad Ülemiste City arendajad Technopolis Ülemiste AS ja Mainor Ülemiste AS püüavad ärilinnakus luua välisfirmadele võimalikult head töökeskkonda, et soodustada nende Eestisse asumist ja sellega omakorda Eesti majanduse kasvu.

AS Mainor tegeleb peamiselt Ülemiste City kui targa linna arendamise ja gruppi kuuluvate ettevõtete tegevuse strateegilise juhtimisega. Tütar- ja sidusettevõtted tegutsevad hariduse, puidu, metalli ja energeetika alal ning annavad tänaseks tööd kokku ligikaudu 250 inimesele. Mainor on olnud kasumis 25 aastat ehk kogu äriettevõttena tegutsemise aja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles