Hiidlaste kukruid täidab meri

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske räim
Värske räim Foto: Ants Liigus

Hiiumaal parimaid palku maksvad ettevõtted tunnetavad Euroopa kehva majandusseisu mõju. «Ellujäämise aasta on,» ütles Hiiu Kaluri juhatuse liige Urmas Reimann.

Hiiu Kalur on Hiiumaa parim palgamaksja - keskmine kuupalk ettevõttes oli mullu 1663 eurot, mis on pea kaks korda kõrgem kui maakonna keskmine, vahendab Äripäev. Suursadama laevaremondibaas on vaid üks koht mitmest, kus ettevõte tegutseb, kuna enamus tegevusest toimub merel.

Reimanni sõnul on just kalamehed need, kes ettevõtte keskmist palka kõrgel hoiavad - nende viiel kalapüügilaeval on 30 töötajat, ettevõttes aga kokku 52 töötajat ning koos tütarettevõtetega on grupis töötajaid koguni üle 250.

Siiski nendib Reimann, et juba teist kalapüügihooaega on pigem ellujäämise aasta, sest paljud ekspordipartnerid on keerulises seisus, näiteks Ukraina: «Venemaa on samuti alati suur Läänemere kilu sööja olnud, kuid viimasel ajal pole meie toiduainetel Vene turule üldse asja.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles