Riigifirmade juhtimise reform on valitsuse tülli ajanud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Kristen Michal
Majandusminister Kristen Michal Foto: Margus Ansu

Valitsuskabinetis eelmisel neljapäeval toimunud arutelu riigifirmade ühe katuse alla viimise osas kujunes teravaks vaidluseks, sest sotsiaaldemokraadid polnud nõus majandusminister Kristen Michali pakutuga - kui sotsiaaldemokraadid pooldavad ettevõtete üle kontrolli parandamist, kuid selle tegemist rahandusministeeriumi kaudu, siis Michal ei näe põhjust kava muutmiseks.

Reformierakonda esindava Michali käe all majandusministeeriumis valminud kava näeb ette, et riigile kuuluvad transpordiettevõtted võiksid olla ühe valdusfirma all, mis hoiaks tema hinnangul raha kokku ning vähendaks nõukogude politiseeritust, vahendab ERRi uudisteportaal.

Sotsiaaldemokraadid leiavad, et erineva profiiliga ettevõtete ühte kontserni surumisel oleks pigem negatiivsed tagajärjed. «Me ei näe küll hetkel ühtegi sisulist põhjust, miks me peaksime transpordiettevõtetele tekitama ühe juhtimiskihi juurde. Ühelt poolt maksab see raha, teisalt on risk, et juhtimisstruktuur hägustub ja pimedaid nurki tekib juurde,» selgitas sotsiaaldemokraatide esimees ja valitsuse liige Jevgeni Ossinovski.

Loe pikemalt ERR-i uudisteportaalist ja vaadata videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles