Balti firmad said CEF-ist 15 miljonit LNG arendamiseks Läänemerel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LNG laev Al Ruwais.
LNG laev Al Ruwais. Foto: HO/REUTERS

BNS kirjutab, et Balti kütusettevõtted eesotsas Leedu Klaipėdos Naftaga said Euroopa ühendamise rahastust (CEF) 15 miljonit eurot toetust mobiilse LNG-terminali rajamiseks ning punkerdamisvõrgustiku arendamiseks Läänemerel, laev teenindab plaanide järgi ka Eestit.

CEF otsustas kokku 15 miljoni euroga toetada projekti "Blue Baltics", mille eesmärk on arendada Läänemere punkerdamise ja tankimise võrgustikku, selgub CEF-i materjalidest. Börsil noteeritud Klaipėdos Nafta osa projektist on 5 miljonit eurot.

Projekti käigus peaks valmima väike LNG-laev, mis teenindab Läänemere riike Klaipėda terminali baasil. Mobiilne seade saaks teenindada laevu Leedus, Rootsis, Eestis ja Saksamaal, kirjutab kütuseuudiste portaal Ship&Bunker. Projekti partnerid on Litgas ning Blue LNG.

Mobiilse LNG-terminali projekt peaks esialgsete plaanide järgi valmima 2019. aastal. Projekti kogumaksumus on vähemalt 50 miljonit eurot, CEF-i toetus moodustab selle maksumusest ligikaudu kolmandiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles