Miks ei tasu kunagi päevapealt töölepingut üles öelda?

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahkumisavaldus
Lahkumisavaldus Foto: PantherMedia

Business Insider palus karjääriekspertidel selgitada, miks ei tohiks kunagi emotsioonide põhjal lahkumisavaldust kirjutada.

Personalifirma Hired Group asutaja Ryan Kahni sõnul tuleks impulsiivse tegutsemise asemel maha rahuneda ning kaaluda võimaliku lahkumisotsuse plusse ja miinuseid.

«Ilmselt ei soovi sa enda järel sildu põletada, kuna sul võib praeguse tööandja soovitusi uue töökoha saamiseks vaja minna.»

Tippjuhtidele keskendunud värbamisfirma Jason Hanold asutaja rääkis, et päevapealt lahkumine on aktsepteeritav ainult töökokkulepete selge rikkumise puhul.

«See, et maailm on väike, võib tunduda klišeena, kuid tegelikult on see tõsi, ütles ta. «On üsna tõenäoline, et sult küsitakse tulevikus võib sul mõne uue töö, laenutaotluse või muude asjade tarbeks endise tööandja soovitust või kontaktandmeid.»

Hanoldi sõnul saavad keskpäraste tulemustega töötajad, kes lahkuvad ettevõttest rahumeelselt ja piisava etteteatamisajaga paremaid soovitusi kui tipptöötajad, kes on pannud päevapealt lahkumisavalduse lauale.

Tööuuringute ettevõtte TINYpulse juht Caleb Papineau sõnul on töötajate lahkumise soovi taga tihti ainult kehv kommunikatsioon.

«Töölepingu kiirustades lõpetamine ei ole hea ei tööandjale ega töövõtjale. Töötajates võib tekitada sellist soovi tunne, et neid ei kuulata ära ning nende arvamusega ei arvestata. Selle asemel, et töölt lahkuda, tuleks sellest probleemist ülemustega rääkida. Kui sa siiski otsustad töökohast lahkuda, siis jää professionaalseks ning mõtle oma tegutsemisplaan läbi.»

Personalifirma TalentZoo presidendi Amy Hooveri sõnul on päevapealt lahkumine õigustatud ainult olukordades, mis puudutavad illegaalseid tegevusi või ahistamist.

«Töökoha vahetust ei tohiks võtta liiga kergelt, kuna see mõjutab sinu elu kõiki osasid. Ma soovitan võtta aeg maha ja hoiduda emotsionaalsetest otsustest, et mitte hiljem neid kahetseda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles