MTA keskendub Eesti-Läti piiril eelkõige salakaubaveole (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Läti piiril asuva kaupluse Alko1000 külastaja kaupa autosse panemas.
Eesti-Läti piiril asuva kaupluse Alko1000 külastaja kaupa autosse panemas. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) ütles piirikaubandust käsitlevat meediakajastust kommenteerides, et ameti fookuses on Eesti-Läti piiril salakaubavedu ja sellega tegelejad ning Lätist alkoholi kaasa toomine on üldiselt seaduspärane tegevus, kirjutab BNS.

«Reeglina on Euroopa liikmesriikide vahel kaupade vaba liikumine ja see tähendab seda, et ka alkoholi võib oma tarbeks teisest liikmesriigist lubatud koguses kaasa tuua. Meie jaoks on kõige olulisem, et inimesed ei paneks õigusrikkumist toime teadmatusest ja seetõttu on meie tegevuse eesmärk eelkõige tõsta inimeste teadlikkust sellest, mis koguses ja millist alkoholi endaga kaasa tuua võib,» kirjutas MTA sotsiaalmeedias.

Amet lisas, et Euroopa Liidu teisest liikmesriigist Eestisse saabuv täisealine reisija võib tuua maksuvabalt kaasa isiklikuks tarbeks kuni 110 liitrit õlut, kuni 90 liitrit veini ja kuni 10 liitrit kangeid alkohoolseid jooke ning 20 liitrit muid alkohoolseid jooke.

«Kindlasti võib ka maksu- ja tolliameti töötajaid Eesti-Läti piiri ääres toimetamas näha, kuid meie fookuses on salakaubavedu ja huviorbiidis sellised isikud, kes teevad sellest omaette «äri», minnes mööda alkoholiga kauplemiseks ettenähtud nõuetest,» kirjutas MTA.

Viimastel päevadel on Eesti meedias ilmunud mitmeid ülevaateid, mille järgi on pärast alkoholi aktsiisimäärade tõusu mõnevõrra elavnenud Eesti-Läti piirikaubandus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles