Lätis uuritakse tohtrite moosimist

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti avaldas ravimitootjate tehtud annetused.
Läti avaldas ravimitootjate tehtud annetused. Foto: Reuters/ScanPix

Läti ärileht Dienas Bizness analüüsis 200 erinevale valdkonnale spetsialiseerunud arsti andmeid sponsoritelt saadud summade suuruse osas.

Ajaleht jõudis järeldusele, et antud valimist võtsid vaid seitse isikut ravimitootjailt vastu 3000 kuni 7000 eurot aastas, ülejäänute toetus osutus üldjuhul aga tunduvalt väiksemaks.

Kui palju keegi raha sai, on võimalik välja uurida Läti tervishoiuinspektsiooni, ravimitootjate rahvusvahelise assotsiatsiooni ja Läti ravimiameti andmetest. Inimesed, kes soovivad vastust küsimusele, kui palju ja kelle käest neile huvi pakkuv arst toetust pälvis, võivad järjekindlust ja visadust üles näidates selle informatsiooni ka saada – kuid täit pilti teile ei avane, hoiatab lugejaid Dienas Bizness.

Aprillis kirjutas Dienas Bizness ravimifirmade poolt 2015. aastal esmakordselt tervishoiuinspektsioonile avaldatud andmete põhjal, et ametlikult laekus Läti arstidele mullu rahvusvahelistelt ja kohalikelt ravimitootjatelt 2 852 442 eurot.

Läti arstide mullused suurimad «sponsorid» olid SIA Bayer (üle 288 000 euro), SIA Roche Latvija (237 000 eurot), Novartis Pharma Services Läti esindus (184 000 eurot), SIA Sanofi Aventis Latvia (179 000 eurot) ning Pfizer Luxembourg SARL Läti filiaal (121 600 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles