100 lahkuja kohta siseneb tööturule aastas 80-90 noort

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvastiku vananemise tõttu väheneb tööturule sisenejate arv.
Rahvastiku vananemise tõttu väheneb tööturule sisenejate arv. Foto: Margus Ansu

Nii Eestis kui Tallinnas siseneb järgmise kümne aasta jooksul tööturule keskmiselt 10–20 inimest vähem kui sealt lahkub, kirjutab ERRi uudisteportaal.

See tähendab 80–90 noort iga 100 vanaduspensionile lahkuja asemel, seisab Tartu ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse RAKE analüüsis, mis uuris Harjumaa majandust ja ettevõtlust.

Uuringu projektijuht ja analüütik Maarika Lukk ütles, et tööturule sisenejate vähenemine on ootuspärane tulemus ja tuleneb peamiselt rahvastiku vananemisest.

«Praegu sisenevad tööturule noored, kes on sündinud 1990-ndate teisel poolel, mil sündivus oli väga madal,» selgitas Lukk. «Alates 2000. aastast on hakanud negatiivne loomulik iive vähenema. Erinevalt ülejäänud Eestis on alates 2005. aastast loomulik iive Harju maakonnas ja Tallinnas positiivne. Iibe tõus toob kaasa ka suurema tööturule sisenejate arvu, mistõttu ei pruugi tulevikus tööturule sisenejate ja lahkujate vahe nii suur olla,» rääkis Lukk.

Edasi saab lugeda ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles