Brexit sunnib kosmeetikabrändi Suurbritanniast lahkuma

Liina Kanarbik
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lushi pood Londonis.
Lushi pood Londonis. Foto: NEIL HALL/Reuters

Brexiti pärast on kosmeetikabränd Lush sunnitud viima suurema osa tootmisest üle Saksamaale. 

Liz Weir ja Mark Constantine rajasid La Manche’i ääres asuvasse Poole'i linna käsitöö kosmeetikatööstuse Lush, mis täna annab tööd 1400-le inimesele, kellest umbes kolmandik ei oma Briti kodakondsust.

Tegevdirektor Constantine ütles Daily Echole antud intervjuus, et rahvahääletusel oli 58 protsenti Poole'i elanikest Brexiti poolt.

«Nüüd tunnevad kõik need inimesed, et nad ei ole Poole'i teretulnud,» lisas Constantine nördinult.

Tänasel päeval toodab Lush pool globaalsest kogutoodangust Poole's, kuid peagi kolib tootmine üle Saksamaale, Düsseldorfi. «Kõikidele töötajatele pakume võimalust kolida Saksamaale ning säilitada seal oma töökoht,» sõnas Constantine.

Constantine ütles, et ka Poole's säilib tootmine, kuid ainult Suurbritannia turu jaoks.

«Me ei ole ainus ettevõte, kes tootmise Suurbritanniast ära kolivad ning usun, et see on suur hoop Ühendkuningriigi SKP jaoks,» nendib Constantine. Ta lisab, et ilmselt järgneb Euroopa Liidust välja astumisele «aeglane taastumine kolme-nelja aasta jooksul».

Lush on 1994. aastal Suurbritannias asutatud naturaalset kosmeetikat tootev ettevõte. Hetkel on maailmas üle 800 poe 51s riigis, nende hulgas ka üks Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles