Töötus jätkas juunis langemist

Marge Aliaga
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötu otsib tööd.
Töötu otsib tööd. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Juunis registreeritud töötute arv vähenes. Kuu lõpus oli töötuna arvel 27 209 inimest ehk 4,3 protsenti 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

Kõrgeim oli juunis registreeritud töötuse määr jätkuvalt Ida-Virumaal (10,6 protsenti) ja Valgamaal (7,9 protsenti) ning madalaim Tartumaal (kolm protsenti) ja Harjumaal (3,1 protsenti). Registreeritud töötus näitas juunis vähenemise suunda kõigis maakondades ning võrreldes maikuuga langes töötuse määr kõige rohkem Ida-Virumaal, Valgamaal  ja Hiiumaal (poole protsendipunkti võrra), teatas töötukassa.

 Kõige suurema osa eelnevalt töötanud registreeritud töötutest moodustasid juuni lõpus oskustöötajad ja käsitöölised (18 protsenti), lihttöölised (18 protsenti) ning teenindus- ja müügitöötajad (17 protsenti).

Juunikuu jooksul lisandus töötukassale vahendamiseks maikuuga võrreldes vähem uusi tööpakkumisi. Samas kuu jooksul lisanduvate uute tööpakkumiste arv oli jätkuvalt suurem aastatagusest arvust. Kuu jooksul lisandus 4 364 uut tööpakkumist, millest 59 protsenti sisestati töötukassa iseteenindusportaali kaudu. Kuu jooksul vahendatavate töökohtade koguarv oli 10 133. Kõige suurem osakaal vahendatavatest töökohtadest oli teenindus- ja müügitöötajatele (23 protsenti). Järgnesid oskustöötajatele ja käsitöölistele (20 protsenti) ning lihttöölistele (20 protsenti) pakutavad töökohad.

Töötukassa maksis juunis töötuskindlustushüvitist 11 427 inimesele ehk 36 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest. Keskmine täiskalendrikuu eest makstud hüvitis oli 422 eurot ning hüvitisteks maksti kokku ligikaudu 4,2 miljonit eurot. Ligikaudu 137 euro suurust töötutoetust sai juunis 6 977 inimest ehk 22 protsenti kuu jooksul arvel olnud töötutest.

Kindlustushüvitist koondamise korral määras töötukassa juunis 713 inimesele. Keskmine juunis määratud hüvitis oli 1 704 eurot ning hüvitisteks maksti kokku üle 1 miljoni euro.

Tööandja maksejõuetuse hüvitise määras töötukassa juunis 156 inimesele. Keskmine määratud hüvitis oli 2 127 eurot ning hüvitisteks maksti juunis üle 440 tuhande euro.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles