Kalakasvatajate ühistu, mis ei tohiks sellena tegutseda (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa kalakasvatus Ösel Harvest on praeguseks ainu kalakasvataja, mis on jäänud kalakasvatajate ühistusse Ecofarm.
Saaremaa kalakasvatus Ösel Harvest on praeguseks ainu kalakasvataja, mis on jäänud kalakasvatajate ühistusse Ecofarm. Foto: Eero Vabamägi

Kuus aastat tagasi asutatud Eesti ainukesse kalakasvatajate ühistusse Ecofarm, mis mingil hetkel koondas suurimaid Eesti kalakasvatusi, on praeguseks alles jäänud vaid üks tegutsev kalafarm, mille juhatuse liige juhib ka ühistut. Endiste liikmete sõnul sinna koer maetud ongi.

«Seal olid sellised juhtimisvõtted, kus juhatus ei arvestanud teiste liikmetega. Need asjad ei toimi niimoodi, kui üks maksab arveid ja teine ei maksta,» kirjeldas Saaremaa kalakasvataja Priit Lulla olukorda, kus 2010. aastal asutatud kalakasvatajate ühistu reaalselt tegutsevate liikmete arv on praeguseks kahanenud üheni.

Olukorra taga on Lulla sõnutsi Saaremaal tegutsev Ösel Harvest OÜ, endise nimega Veteko OÜ, mille juhatuse liikmed on võtnud Eesti ainukeses kalakasvatajate ühistus jõuliselt liidrirolli. «Põhjus on selles, et kui on kaks eestlast ühe laua taga, siis on kolm arvamust ja kohe tüli majas,» nentis kalakasvataja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles