Prognoos: kümne aastaga kaob Eestis tuhat pea- ja vanemraamatupidaja töökohta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatupidaja
Raamatupidaja Foto: Panther Media/Scanpix

Kümne aasta jooksul on oodata arvestusala spetsialistide arvu vähenemist hinnanguliselt seitsme protsendi võrra, tänaselt 22000-lt 20400-le, näitab kutsekoja, audiitorkogu siseaudiitorite ühinug ja raamatupidajate kogu tulevikuprognoos.

Prognoosi järgi on enim kadumas keskastme raamatupidajate ja palgaarvestajate-arveametnike töökohti: mõlemas rühmas koguni 20 protsenti ehk kokku ligi 1700 töökohta, vahendab Äripäeva juunikuine infoleht Finantsjuhtimine. Oluliselt ehk kümnendiku võrra on kahanemas ka pea- ja vanemraamatupidaja töökohtade arv, hinnanguliselt tuhande 1000 võrra. 

Kasvav vajadus on spetsialistide järele, kes suudaksid valdkonna tehnoloogiliseks arenguks vajalikke süsteeme luua ja arendada, mis eeldab IKT-oskusi, tehnoloogiatrendide ja raamatupidamissüsteemide tundimist. Vajadus finantsjuhtide järele püsib ekspertide hinnangul pigem stabiilsena, kuigi töönõudlus võib mõnevõrra suureneda seoses vajaduse kasvuga süsteemse juhtimise järele.

Loe pikemalt Äripäeva juunikuisest infolehest Finantsjuhtimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles