Pärnu raviturist eelistab südasuvele hilissügist ja varakevadet

Kadrin Karner
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moamed Grad on üks Pärnu Kesklinna habakliiniku rahvusvahelistest arstidest, kelle hoolde usaldavad end mitmed välismaised ravituristid kuus.
Moamed Grad on üks Pärnu Kesklinna habakliiniku rahvusvahelistest arstidest, kelle hoolde usaldavad end mitmed välismaised ravituristid kuus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kui suur suvi läbi saab, võtavad sügiseses suvepealinnas järje üle väärikas eas turistid, et soodsama majutuse ajal tervist turgutada, hambaid ravida või mõni kaua kavandatud operatsioon läbi teha.

Tervise ravispaahotelli juhi Jaan Ratniku sõnul on raviturist keskmiselt 55-aastane kuurordiravipaketi ostnud soomlane. «Meie majast käib aastas läbi 35 000 turisti, nad ööbivad siin vähemalt ühe öö ja pool neist on ostnud ravipaketi,» märkis ta.

Sekka satub nooremaid ja viiendik kuurordiraviklientidest on eestlased, teist niisama palju rootslased, veidi vähem käib norralasi. Kuurordiravis, nagu Pärnu turismielus üldse, on Venemaa külaliste arv kahanenud ja neid asendavad üha enam lätlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles