VKG otsus vähendab Ida-Virumaa töötust 0,6 protsendipunkti võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil töötukassa juht Meelis Paavel.
Pildil töötukassa juht Meelis Paavel. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Töötukassa sõnul tähendab Viru Keemia Grupi (VKG) teade tehaste taaskäivitamisest ja 350 inimese palkamisest, et Ida-Virumaal langeb registreeritud töötus 0,6 protsendipunkti võrra 10,6 protsendile, mis on töötukassa hinnangul märkimisväärne näitaja, vahendab BNS.

«VKG uudis on üle pika aja tõsiselt positiivne sõnum Ida-Virumaalt, mis on olnud vaatamata oma majanduse potentsiaalile suurima töötusega piirkond Eestis,» ütles töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel BNS-ile.

Ida-Virumaal on töötavaid ja töötuid inimesi kokku umbes 62 900. Kui palgatakse 350 inimest registreeritud töötute hulgast, siis võiks registreeritud töötus langeda selle mõjul 0,6 protsendipunkti 10,6 protsendile.

«Tegelik mõju tööturu olukorrale oleneb sellest, kelle hulgast  need 350 inimest palgatakse, kas registreeritud töötute hulgast või lisaks ka omal käel tööd otsivate inimeste hulgast ja mitteaktiivsusesse liikunud inimeste hulgast, kes on näiteks pensionile siirdunud,» märkis Paavel.

Käesoleva aasta esimese kuue kuu jooksul on ettevõttest koondatatud ligi 500 inimest, kellest 301 on end töötuna registreerinud. Üksikuid koondamisjuhtumeid oli ka 2015. aasta jooksul, kellest ka mõned inimesed on veel tänagi registreeritud töötuna.

VKG teatas neljapäeval, et taaskäivitab kaks konserveeritud Kiviter-tehnoloogial töötavat vabrikut ja võtab 350 inimest tööle tagasi. Ettevõte tõi olulisemate põhjustena välja nafta maailmaturuhinna mõningast tõusu ja Eesti valitsuse otsust luua paindlik põlevkivi kaevandamise maksusüsteem, mis võtab arvesse muutlikku nafta maailmaturu hinda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles