Lõuna-Eesti puitmajatootja läks põhja

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merwood OÜ
Merwood OÜ Foto: Kristjan Teedema

Mai lõpus kuulutas Tartu maakohus välja kokkupandavate puitmajade tootja pankroti, kuna äripartnerid jäid firmale talumatult palju võlgu.

Merwood, endise nimega RPM Grupp, kes tootis Elvas kokkupandavaid puitmaju, näiteks aiamaju ja saunu-suvilaid, ei jõudnud enam tänavu kevadest kuhjuvatele võlgadele vastu panna ning kuulutas pooleteise kuu eest välja pankroti, vahendab Äripäev.

Merwoodi viimane juhatuse liige Matis Põdersoo selgitas, et pankrot tuli välja kuulutada, kuna paljud kliendid jätsid tähtajaks arved tasumata: «Kliendid hakkasid meiega minu hinnangul pahatahtlikult vaidlema, suured summad jäid Norrasse kinni. Samas oli siis ka talveperiood, meil ei tulnud piisavalt uusi tellimusi peale.»

Merwoodi viimase, 2015. aasta septembris esitatud majandusaruande järgi oli firma käive 2,6 miljonit ja kahjum 0,013 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles