Eesti hotellide liit ootab Airbnb-lt maksude tasumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb veebisait.
Airbnb veebisait. Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) peab majutusteenuseid vahendava keskkonna Airbnb tegevust olemuslikult varimajanduseks ning sarnaselt Soome kolleegidega nõuab liit Airbnb maksustamist.

«EHRLi liikmed kindlasti tervitavad konkurentsi, aga konkurents olgu aus. Airbnb konkurentsieelis litsenseeritud majutusasutuste ees seisneb selles, et viimase maksavad makse, investeerivad turvalisusse ja riigi kehtestatud hügieeninõuetesse ning esimesed ei tee seda mitte,» ütles EHRLi juhatuse esimees Verni Loodmaa BNSile.

Loodmaa lisas, et oma olemuselt on Airbnb näol tegemist varimajandusega, millele antud jagamismajanduse bränd on lihtsalt hetkel «popp ja noortepärane». Ta ootab, et riik kohtleks turuosalisi võrdselt. «Seda enam, et riik on saanud majutusasutustelt käesoleva aastaga oluliselt rohkem makse, kui planeeritud,» lisas ta.

Soome hotellisektori esindusorganisatsioon MaRa on samuti asunud Airbnb-ga võitlusse, pidades teda ebaõiglaseks konkurendiks ja nõudes keskkonna maksustamist vastavalt seadustele.

2008. aastal San Franciscos asutatud Airbnb on kasvanud kiiresti ja tegutseb 192 riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles